Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Často kladené otázky

Parametry strojově tkaných koberců a jejich interpretace

Parametry strojově tkaných koberců a jejich interpretace

Parametry strojově tkaných koberců a jejich interpretace

Existuje mnoho obchodů s koberci, které prodávají strojově tkané koberce, ale málokdo z nás rozumí tomu, co znamenají čísla uzlů, hmotnost nebo dokonce materiál. To jsou parametry, které odlišují strojově tkané koberce. Tyto parametry určují hodnotu koberce. Čím vyšší čísla, tím kvalitnější koberec.

Číslo uzlu koberce

Počet uzlů určuje jemnost neboli hustotu koberce. Standardní strojově tkaný koberec obsahuje až 300 000 strojových uzlů na metr čtvereční, zatímco koberec, který je považován za kvalitní, obsahuje až 500 000 strojových uzlů. strojově tkané koberce s počtem uzlů jeden milion a více již patří do kategorie vysoké kvality. Rozdíl pocítíte na dotek.

Hmotnost koberce

Trvanlivost a kvalitu určuje také hmotnost koberce. Čím je koberec těžší, tím je v něm více materiálu. Hmotnost standardního koberce je maximálně 2 kg/nm, kvalitní koberec má hmotnost mezi 2 kg/nm - 2,5 kg/nm, zatímco vysoce kvalitní strojově tkaný koberec má hmotnost nad 2,5 kg/nm.

Materiál koberce

Většina strojově tkaných koberců je vyrobena z polyesteru nebo polypropylenu. Jsou vyrobeny z plastu. V současné době se k výrobě kvalitnějších koberců používá polyester. Ve většině obchodů s koberci najdete koberce vyrobené z polyesteru. Koberec vyrobený z akrylu je na omak a svými vlastnostmi podobný vlněnému koberci. Jako útkové vlákno se často používá juta. Perské koberce vyrobené z akrylu se doporučují milovníkům elegantního designu interiéru. Pro ty, kteří chtějí dobrou kvalitu za přijatelnou cenu. Je důležité si uvědomit, že strojově tkané koberce nejsou vyrobeny z hedvábí!

Před objednáním strojově tkaného koberce si pečlivě přečtěte podrobnosti. Získáte tak představu o kvalitě koberce.

Jak se vyrábějí polyesterové koberce