Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Blog

Místo rohože se vyplatí perský koberec

Místo rohože se vyplatí perský koberec

Místo rohože se vyplatí perský koberec

Nálada, styl, materiál a kvalita... Při nákupu koberce vyvstává tolik otázek, a i když se můžeme cítit jako interiéroví designéři s černým páskem, často jsou to právě dokončovací práce - jako je výběr koberce - ty nejtěžší. Mnoho lidí přísahá na podlahové koberce, protože je lze umístit do jakékoli místnosti, jsou praktické a vydrží velké opotřebení. Mnoho výhod však má i dobře zvolený perský koberec, který může být i estetický, dodá místnosti hřejivou atmosféru a vašemu domovu dodá jedinečný vzhled.

Jaké čalounění bych si měl/a vybrat pro svůj domov?

Výběr správného koberce je trochu jako zkoušení oblečení na důležitou příležitost: je důležité, co si kam obléknete. Stejně jako byste nešli na ples v měkkém bavlněném vlasu, není dlouhý, měkký koberec dobrou volbou do kuchyně; snadné čištění, vzorovaný tkaný koberec je pravděpodobnější, stejně jako v předsíni nebo na chodbě vypadá dobře běhounový koberec nebo tkaný koberec odolnější proti skvrnám. V koupelně použijte snadno schnoucí, neklouzavý koberec.

Pro milovníky lehkých, nadýchaně měkkých koberců je dobrou zprávou, že si je můžete přidat do ložnice. Sázkou na jistotu je položit jej přímo před postel, ale pokud se vám to do ní vejde, můžete umístit koberec po obou stranách postele, abyste se po probuzení nohama nejdříve dotkli měkkého, teplého koberce, a ne studené podlahy. Do malých tmavých obývacích pokojů se hodí světlý koberec, zatímco do větších jednobarevných prostor se vyplatí zvolit barevný koberec, například poutavý perský koberec.

Ručně vázaný koberec vydrží celý život

Dobře zvolený koberec může být dekorativním prvkem vašeho domova po celá desetiletí, nikdy nevyjde z módy a je dostatečně odolný, aby vydržel po celé generace. V moderním prostředí může nadčasová klasika - například perský koberec - vytvořit zvláštní efekt. Dalším důležitým faktorem při výběru koberce je, zda chcete ručně vázaný, nebo strojově vyráběný koberec. Existuje značný cenový rozdíl ve prospěch strojově vyráběných kusů, ale pokud chcete skutečně trvanlivý perský koberec, měli byste zvolit ručně vázaný, protože vydrží celý život a "dlouhodobě" se vyplatí. Stojí za to vědět, že strojově vyráběné akrylové koberce jsou mnohem odolnější než jejich polyesterové protějšky, takže pokud netrváte na jedinečnosti za každou cenu, může být odolný akrylový koberec dobrou volbou. Pokud však toužíte po krásných vzorech, úžasných barvách a autentickém orientálním dojmu, pak vás čeká skutečná lahůdka: exkluzivní ručně vázaný perský koberec.