Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Blog

Výhody běhouny koberce

Výhody běhouny koberce

Výhody běhouny koberce

V dnešní době si již při představě domácího dekorace nepředstavujeme vybledlé a sešlapané koberce. Není to náhoda, dnes existuje řada praktických, estetických a v neposlední řadě i univerzálních alternativ. Dovolte mi, abych vám představil jednu z nich, kterou je běhouny koberce.

Kromě estetických výhod mají koberce mnoho dalších užitečných vlastností.

Koberce snižují prašnost, snadno se čistí

Ať už bydlíte v rušném bytě v centru města nebo ve venkovském domě, všude je problémem prach. Koberce snižují množství prachu ve vzduchu, a pomáhají tak udržovat vaše zdraví. Čištění je snadné. Díky snadno přemístitelnému designu se můžete účinně zbavit nečistot, a to buď vysáváním, nebo vynesením ven. Čištění lze díky velikosti běhouny koberce provádět doma vlažnou vodou a bez použití chemikálií v případě drobných skvrn nebo v profesionálním čisticím zařízení na čalounění v případě závažnějších skvrn.

Všestrannost barev a tvarů koberců

Teplé odstíny jsou vnímány jako bližší, zatímco studené odstíny jako vzdálenější. Tento poznatek se využívá v široké škále aplikací, a tak není divu, že je oblíbenou volbou i pro bytové dekorace. V úzké předsíni nebo chodbě opticky zvětší prostor světlý a dlouhý vzorovaný běhounový koberec. Například indické bavlněné koberce kilim nebo vlněné koberce jaldar.

Určité typy barev a vzorů mohou být spojeny s určitými pocity a dojmy, které mohou ovlivnit náladu místnosti. Textilie v tmavším odstínu umístěná v ložnici vedle postele vytvoří útulnou a intimní atmosféru a pomůže podpořit relaxaci.

Výrazný, jasně barevný běhouny koberce se může stát ústředním bodem obývacího pokoje pro společenské setkávání nebo může být dokonalým doplňkem jemný, čistý vzor.

Úvahy o pohodlí

Ať už si vyberete jakoukoli část domácnosti, rozhodně je pohodlnější chodit po perském koberci než po tvrdém, studeném vlasu. Ať už dáte přednost strojově tkanému nebo ručně vázanému koberci, můžete si být jisti, že nejen zvýší estetiku vašeho domova, ale bude se líbit všem členům rodiny.

Bezpečnost koberce

Koberce umístěné v domácnosti zajistí větší bezpečnost, s nižším rizikem uklouznutí. Dítě, které se učí chodit, dospělý, který uklouzne ve spěchu, nebo starší člen rodiny, který je nejistější na nohou... všichni budou mít prospěch.

Teď už zbývá jen vybrat ideální běhouny koberce pro vás, podívejte se na naši nabídku.