Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Blog

Surovina pro vlněné koberce

Surovina pro vlněné koberce

Surovina pro vlněné koberce

Vlna je vedle housenkového hedvábí v současnosti nejdůležitější surovinou živočišného původu, která se hojně využívá v oděvním a textilním průmyslu. Srst pokrývající tělo ovce se nazývá vlna, ale lze ji použít i pro srst jiných zvířat. Kromě vynikajících tepelně-izolačních vlastností je oblíbená také pro svůj příjemný, měkký omak. Její historie sahá daleko do minulosti, vykopávky ukazují, že ovce byly domestikovány již 7000 let před naším letopočtem. Zpracování suroviny vyžaduje velkou zručnost, což rovněž přispívá k její vysoké kvalitě.

Proč právě vlněné koberce?

V dnešní době nacházíme v každodenním životě tolik syntetických materiálů, v našem nádobí, oblečení a dokonce i v potravinách. Vlna, která je 100% přírodní, hypoalergenní, dětská a šetrná k životnímu prostředí, je vzácností, a proto je velmi oblíbená. Na rozdíl od svých syntetických protějšků používaných k výrobě koberců je vlna vysoce odolná vůči každodennímu používání i silnému opotřebení. Díky svému materiálu a způsobu výroby je vlněný koberec pevným a odolným výrobkem. O jeho odolnosti svědčí i to, že bod vzplanutí vlněných vláken je stanoven v rozmezí 500-600 °C, což mu propůjčuje vysokou nehořlavost a v případě požáru nepřispívá k jeho šíření.

Čištění ručně vázaných vlněných koberců

V jednadvacátém století se téměř každý setkal s nějakou formou alergie, přičemž vedle potravinových alergií hraje významnou roli i prach. Pokud jste citliví na pevné částice v prostředí, včetně domácího prachu, může být koupě vlněného koberce vhodnou volbou. Pomáhá zlepšit kvalitu vzduchu v našich domovech tím, že usnadňuje úklid. K odstranění každodenních drobných nečistot můžete použít vysavač, ale k vyčištění odolných skvrn nemusíte hned volat odborníka. K tomuto účelu je již k dispozici mnoho suchých přípravků, ale při odstraňování závažnějších skvrn může být úspěšné i malé množství studené vody.

Naštěstí existuje i široká nabídka vlněných koberců, ze které si můžete vybrat. Od tradičních geometrických nebo květinových vzorů v orientálním stylu až po tradiční bordó nebo neobvyklejší barvy a tvary, které samy o sobě poskytují nekonečné množství variací pro váš obývací pokoj nebo ložnici. Najdete zde také nezbytný prvek pro rustikálnější venkovské domy nebo rekreační chaty, hadrový koberec. Naši odvážnější zákazníci si mohou vybrat také z našich pestrobarevných patchworkových textilií.

Navštivte náš internetový obchod s koberci a najděte si ten pravý vlněný koberec.