Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Blog

Kulatý koberec

Kulatý koberec

Kulatý koberec

Perské koberce byly nezbytnou součástí orientální kultury, ale dnes jsou oblíbenou ozdobou domů a dalších nemovitostí v mnoha částech světa. Kromě sentimentální hodnoty představují také významný majetek, díky němuž se staly symbolem postavení. Často je najdeme v advokátních kancelářích a luxusních restauracích.

Umístění koberce v domácnosti

Najít místo pro kulatý koberec se může na první pohled zdát obtížné díky jejich neobvyklému tvaru. Nezoufejte však, stejně jako jejich čtvercové protějšky, i koberce kulatého tvaru lze použít v nesčetných aplikacích. Začněme asi tím nejzřejmějším, kulatým jídelním stolem ve spojení s kulatým kobercem... věčná klasika.

Nezáleží na velikosti obývacího pokoje, vše od nejmenšího po největší může být vylepšeno kulatým kobercem v orientálním stylu, nemluvě o sladění s klenutými dveřmi.

O užitečnosti koberců jsme psali již dříve (viz: velké koberce) a nyní bychom rádi zdůraznili jejich praktičnost a pohodlí, takže pokud trávíte hodně času v kuchyni, vyplatí se pořídit si koberec. Ideální může být koberec menších rozměrů, který se snadno přenáší a rychle čistí.

V ložnici existuje obrovská škála možností kulatého koberce. Může být umístěn vedle postele nebo před ní, v symetrii nebo asymetrii, v kombinaci s příjemným náladovým osvětlením nebo jako součást čtecího koutku.

Umístěním koberce získá balkon novou úroveň výzdoby, horký nápoj na balkoně v chladnějším dni si také lépe vychutnáte s jedinečným kobercem v orientálním stylu pod nohama.

Typy koberců

Mohou být strojově nebo ručně vázané a použité materiály jsou obvykle vlna, bavlna nebo akryl. Existuje také několik cenových variant, přičemž strojově tkané koberce jsou cenově dostupnější a například akrylové koberce jsou k dostání za nižší cenu. Naše neustále aktualizované slevy koberců zahrnují také kulaté koberce, takže se vyplatí projít si je také.

V souladu se stylem našich perských koberců často převládají vínové a béžové barvy, ale najdete zde i neobvyklejší barvy. Vedle květinových motivů se často objevují krásné geometrické tvary. V kategorii kulatých koberců najdete například koberce mahi, medailony, jaldar, mauri a vlněné koberce íránského typu.

V našem obchodě s koberci jsou k dispozici desítky produktů, z nichž si můžete vybrat ten, který vám nejlépe vyhovuje.

Přejděte do obchodu s koberci!