Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
5 907

Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim

Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 71x193 Ručně tkaný koberec Kilim

Zdobení našich domovů je vždy velkým potěšením, ale výběr správného koberce kilim může být komplikovanější, než si myslíte, protože každý z nich je krásnější než druhý. V CarpetDepo máme široký výběr jedinečných koberců kilim Chobi, které mohou být skutečným skvostem ve vaší domácnosti. Ručně tkané koberce kilim Chobi jsou nesmírně krásné a barevné, takže mohou v každé místnosti vytvořit ohromující efekt. Pestré barvy a vzory afghánského vlněného koberce Kilim se budou krásně hodit do vašeho obývacího pokoje, ložnice nebo i kuchyně. Speciálně pro chodby a předsíně jsou k dispozici běhounové koberce Kilim. Ručně tkaný vlněný koberec Kilim se snadno vysává a čistí, takže si s péčí o něj nemusíte dělat starosti. Koberec kilim Chobi je vyroben ze 100% vlny, která je mimořádně odolná a má dlouhou životnost. Je vyroben v afghánské provincii Maymanah. Během výrobního procesu se koberec kilim Chobi čtyřikrát pere, aby se zajistilo zachování výsledné barvy pro dlouhou životnost. Kilim byl původně kočovný koberec. Kočovné kmeny jej používaly k zahřívání svých stanů. Díky hmotnosti koberce kilim Chobi jej lze snadno použít jako nástěnný koberec, a to nejen k pokrytí podlahy, ale také k dekoraci stěn. Kvalita afghánského vlněného koberce kilim Chobi je vynikající, takže si můžete být jisti, že se z jeho krásy budete těšit po dlouhou dobu. Díky pečlivému ručnímu tkaní bude koberec kilim Chobi jedinečným kouskem ve vaší domácnosti a vytvoří skutečně výjimečnou atmosféru. Na skladě obchodu s koberci CarpetDepo najdete širokou nabídku krásných a kvalitních vlněných kilimů. Pokud se koberec kilim Chobi nebude hodit do vaší domácnosti, obchod s koberci CarpetDepo nabízí bezplatné vrácení zboží, takže si můžete objednat koberec kilim Chobi zcela bez rizika.

Více informací o BEZRIZIKOVÉM NÁKUPU si můžete přečíst zde!

  • Vyrobeno: Ručně tkané
  • Název: kilim Chobi
  • Místo původu: provincie Maymanah, Afghánistán
  • Materiál: 100% vlna
  • Tloušťka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnost: 1,4 kg/m2
Délka (cm)
193
Šířka (cm)
71
Čtvereční metry (m²)
1,3703
Číslo článku
102929
Materiál
Vlna
Tloušťka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručně tkané
Místo původu
Afghánistán
dodací lhůta
3 pracovní dny
Platební metody
Platba na dobírku, Barion, Bankovní převod, PayPal
Právo na odstoupení
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na dopravu
Doprava zdarma nad 1 286 Kč (161 Kč)
na skladě
5 907
Podrobnosti

Video o koberci kilim Chobi

 

Proces výroby afghánského koberce kilim

Koberce kilim Chobi vyrábějí především turkmenské a uzbecké ženy ve svých domovech v afghánské provincii Majmán. Afghánské koberce kilim se tkají na jednoduchém tkalcovském stavu za použití přibližně 1,2 kg vlněné příze na metr čtvereční koberce kilim Chobi. Většina tkalců jsou ženy, které si kromě domácích povinností přivydělávají na podporu rodiny a vzdělání svých dětí. Mladé dívky se techniku tkaní kilim učí od útlého věku, což není považováno za dětskou práci, protože ji vykonávají dobrovolně jako součást afghánské lidové tradice. Muže tkaní na kilimu přitahuje méně, a proto jsou z této tradice vyloučeni. Tkalci dostávají za svou práci pravidelně zaplaceno, aby si zajistili živobytí, přičemž obchodník jim platí každý týden za dokončenou část kilimu. Když do domu tkalce přijdou hosté, ženy musí vařit, ale tkaní kilimu se nezastaví, protože členky hostů pomáhají tkát kilim, zatímco si povídají, čímž se posiluje duch komunity a kulturní identita. Když je kilim chobi hotový, obchodník ho odnese do prádelny, kde se kilim vypere a poté se suší na horkém slunci nebo za pomoci větráků, pokud počasí není příznivé. Po dokončení těchto procesů jsou koberce čobi převezeny do našeho skladu a odtud k zákazníkům. Doufám, že oceníte koberec kilim, který je nejen výsledkem dlouhého pracovního procesu, ale také symbolem starobylé lidové tradice, která podtrhuje fyzickou krásu a kulturní hodnotu koberců kilim Chobi. Během několika desítek let našeho působení v oboru koberců jsme navštívili několik tkalců koberců v jejich domovech, abychom se ujistili, že výroba koberců neprobíhá "nucenou dětskou prací". Ve společnosti CarpetDepo je důležitým etickým prohlášením, že nezaměstnáváme rodiny, kde jsou děti nuceny pracovat, místo aby se učily, respektovaly lidská práva a podporovaly udržitelnou výrobu.

 

Výroba koberce Kilim

 

Koberec kilim Chobi je afghánské umění

Koberce kilim Chobi jsou velmi oblíbené po celém světě. V Afghánistánu je ručně tkají kočovníci a vesničané. Tento typ afghánského koberce Kilim je hustší a kompaktnější než jiné koberce Kilim. Při tkaní se používá speciální technika, díky níž jsou tenčí, a proto se tkají relativně rychleji než tradiční orientální koberce. Po zhotovení se čtyřikrát perou a poté se suší na slunci. Afghánské koberce Kilim mají tradiční hřejivý starobylý design, ale často jsou k dostání i v modernější verzi. Jsou velmi oblíbené, především proto, že dokonale ladí s barvami většiny místností, a spadají do kategorie koberců za rozumnou cenu. Lze je použít jako dekorativní prvek v domácnosti, jako nástěnný koberec nebo jako tradiční podlahovou krytinu. Kilim je ideální koberec do obývacího pokoje nebo i do předsíně či chodby jako běhoun.

 

koberec Chobi Kilim

 

Jak čistit koberec kilim Chobi?

Péče o koberec kilim Chobi nevyžaduje velké odborné znalosti. Drobné skvrny lze snadno odstranit mírně navlhčeným hadříkem nebo běžně dostupnou pěnou na čištění koberců vhodnou na čištění vlny. V případě těžších skvrn však doporučujeme profesionální firmy zabývající se čištěním koberců. Koberce kilim Chobi lze čistit na nejnižší stupeň vysavače, protože nezadržují prach. Existuje stará tradice zavěšovat kilim a tlouct ho tyčí na tepání koberců, ale ve skutečnosti se to nedoporučuje, protože to může poškodit ručně tkaný kilim Chobi stejně jako jakýkoli jiný koberec.

šlehací tyč na koberce

Doufáme, že s ručně tkaným kobercem kilim Chobi, který si u nás zakoupíte, budete spokojeni a že jej budete rádi používat.


Údaje
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Číslo článku
102929