Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Kazak koberce

Kazak orientální koberce ze skladu s rychlým dodáním. Podívejte se na naši nabídku orientálních koberců. Obchod s koberci Carpetdepo poskytuje doručení a vrácení zdarma.

Přečtěte si více o BEZRIZIKOVÉM NÁKUPU zde!

Proces výroby Kazak vlněných koberců

Kazak ručně vázané koberce vyrobené přírodními, rostlinnými barvivy. Tento vlněný koberec z oblasti Kavkazu je velmi oblíbený. Není to náhoda, protože jeho krásné barvy se skvěle hodí do většiny domácností. Technika uzlování je gheordes, což znamená dvojité uzlování. Díky této technice se afghánské koberce vyrábějí pomaleji, ale jsou mnohem odolnější. Každý uzel se totiž váže dvakrát. Po zhotovení orientálního Kazak koberce se stejně jako naše ostatní orientální koberce čtyřikrát pere na kameni. Tak dosáhneme výsledné barvy, která zůstává trvanlivá. Praní na kamenech dodává afghánské koberci lesklý vzhled. Po praní následuje sušení, při kterém se rovněž nepoužívají stroje, ale jednoduše se položí na slunce a nechá uschnout. Tímto způsobem bude Kazak vlněný koberec 100% ručně vyrobený. Doporučujeme jej také do domácností s podlahovým vytápěním. Neobsahuje žádné alergenní látky.

  • Výroba: ručně vázaný
  • Hustota uzlů: přibližně 160 000 uzlů/m2
  • Místo původu: Afghánistán
  • Materiál uzlu: 100% vlna
  • Materiál osnovní příze: 100% bavlna
  • Tloušťka: přibližně 7 mm
  • Hmotnost: 2,5 kg/m2

Kazak koberce

Původ Kazak koberce

Vzhledem k tomu, že Afghánistán má úzké vazby s některými bývalými sovětskými státy, zejména v oblasti Kavkazu, jako je Kazachstán, Turkmenistán, Uzbekistán a Tádžikistán, lze na afghánské Kazak koberci pozorovat vliv ruských geometrických vzorů. Tento orientální koberec z vysoce kvalitní vlny, známý svou mimořádnou trvanlivostí, pochází z Afghánistánu. Syté a zářivé barvy použité v Kazak koberci vycházejí z přírody a dodávají celkové estetice autentický charakter. Kazak orientální koberce, vysoce ceněné pro svůj kulturní význam, se vyrábějí převážně v Afghánistánu nebo v Afghánci obývaných oblastech Pákistánu. Tyto perské koberce představují pozoruhodnou směs tradičních orientálních motivů a složitých vzorů. Afghánské Kazak koberce ztělesňují krásu a všestrannost orientálních koberců, ať už se používají jako centrální prvek v obýváku, dekorativní běhouny koberec do chodby nebo jako útulný doplněk do ložnice. Tento pečlivě utkaný orientální koberec a výjimečná pozornost věnovaná detailům ukazují umění a zručnost afghánských tkalců koberců. Svým nadčasovým vzhledem vnášejí Kazak orientální koberce do obýváku eleganci a teplo.

Kazak orientální koberce

Čištění Kazak orientálních koberců

Stejně jako všechny ručně vázané orientální koberce by se i tento měl vysávat pouze ve směru vláken. Drobné skvrny můžete vyčistit také mírně navlhčeným hadříkem. V případě silnějších skvrn však doporučujeme využít služeb profesionální firmy, která se zabývá čištěním ručně vázaných koberců. Protože se jedná o vlněný koberec, tak jeho největším nepřítelem je mol. Zejména v létě může být čas od času potřeba koberec přemístit nebo vysát pod kobercem. Pokud cestujete na delší dobu, měli byste pod koberec nasypat levanduli. V obchodech jsou samozřejmě k dostání spreje na hubení molů, ty však mohou být škodlivé pro lidské zdraví. Na Kazak koberce nepokládejte velmi těžký nábytek, protože by mohl časem poškodit uzly v koberci.

Kazak Koberec je originální afghánský koberec

Afghánský Kazak koberec je ručně vázaný koberec vyráběný z vlny kmeny na severu Afghánistánu. Kazak Koberec je známý svou barevností, která nabízí širokou škálu jasně červených, žlutých, zelených a modrých tónů. Kazak orientální koberce jsou obvykle zdobeny geometrickými vzory a schématy, které jsou obvykle umístěny ve středu koberce. Kazak Afghánské koberce jsou odolné a mají dlouhou životnost, takže jsou ideální pro položení v obýváku nebo ložnici, nebo dokonce v luxusní kanceláři. Vlněné koberce dobře odolávají každodennímu používání a snadno se čistí. Používání s náležitou péčí má za následek trvanlivost a růst hodnoty. Kazak koberce jsou spojeny s afghánskou kulturou a tradicemi. Díky svému jedinečnému vzhledu a vysoké kvalitě mohou být ozdobou každé domácnosti. Výroba a používání kočovných koberců navíc přispívá k afghánské ekonomice a tvorbě pracovních míst a pomáhá udržovat tuto důležitou tradici a řemeslo. Kromě toho, že jsou Kazak orientální koberce velmi krásné a odolné, mohou být také cennou investicí. Kvalita ručně vázaného orientálního koberce se v průběhu let zvyšuje a může se stát i rodinným dědictvím. Kvalita a hodnota kočovných koberců je dána kvalitou materiálů, hustotou uzlování a odborností mistrů, kteří je vyrábějí.

 

Doufáme, že Kazak ručně vázaný koberec, který si zakoupíte v obchodě s koberci CarpetDepo, vám přinese spokojenost a potěšení!

29produkt 129
Filtrovat
Cena
 (Kč)
13 979 Kč - 114 305 Kč
Délka (cm)
168 - 553
Šířka (cm)
119 - 424